Tuesday, February 23, 2010

Konvoi


Salam, blog!
Lama tak update blog ni... kesibukan melanda... menghimpit... sempena CNY ni cuti sakan le kan... saja je cuti2 Malaysia... sengaja sambung cuti 3 hari.. 20hb Feb 2010 (Sabtu) semua konvoi ke Johor Bahru.. ke Taman Pelangi... sempena kenduri kawin anak buah kepada Mak Long saya... memandangkan tema dia ungu putih, maka saya warnakan ungu le ni.. ;) ops.. we moved from Malacca... not from KL... balik kampung le katakan...

Meriah memang meriah.. pukul 8 pagi janji.. family Pak Cik Otam dah tunggu untuk breakfast di restoran mamak.. ops.. lupe le tittle dia... tunggu punye tunggu sampaile kami... tp saya macam biasa, tak abis pun makan roti planta tu.. berhenti sebelum kenyang... ahli-ahli rombongan... family Mak Long, Pak Ngah, Pak Utih, Pak Itam, Pak Lang, Mak saya, saya dan suami, Pak Cik Otam dan Mak Usu anak-beranak... ramai tak ramai le.. dalam 5 kereta.. full... Pak Lang hantar wakil je.. anak-anak Pak Lang si Alif, Syafiq n Syafikah si kembar...
Penat le gak.. selepas memeriahkan majlis kahwin tu, ramai-ramai serbu Ayer Hitam pulak le... shoping? ramai le shoping tak berapa sakan.. si Amir sepupu saya je shoping ratus2.. bakal pengantin baru le katakan.. bulan Julai... tunggu...
Penat kan... keluar pagi2.. lewat petang baru le sampai ke Melaka... minum petang di rumah Pak Lang... hehehe.. serbu.. Mak Lang buat air teh o... sebelum kami serbu rumah Pak Lang, saya dah belikan pisang goreng.. RM5.. tak cukup babe... actually tak plan pun nk serbu umah Pak Lang.. tp sampai2 je.. ramai dah rupenye.. coz odw balik dr Ayer Hitam, semua dah bawa haluan masing2.. tk konvoi.. hehehe..
Malam... oh ye.. terlupe nak story.. hari jumaat.. Malam.. saya ke Umbai.. cari ikan bakar.. percaya atau tidak, itule first time saya sampai ke Umbai..huhuhu... akhirnya sampai jua... murah giler.. ikan siakap bakar dan masak asam pedas, sotong bakar.. hehehe..tajuk dia Restoran Camar Putih.. saya syorkan anda semua berkunjung di sana.. masakan asam pedas dia sedap! superb! Malam berikutnya, hari sabtu tu pulak, saya bawa ramai2 le.. dua kereta je gi.. pun murah.. berbaloi-baloi... makan ikan siakap bakar, ikan pari masak asam pedas, sotong bakar, ketam black pepper, ikan cencaru bakar... banyak tu.. semua sedap! :)
serang!!!! lapar2... Selamat pengantin baru...

ok... kereta dah park.. selamat....

dah kenyang... kita bergambar... dak Syakilla dan Syafikah...




ini pemandangan dari dalam Restoran Camar Putih di Umbai... cun.. tp gelap le....

3 comments:

azis8439 said...

Selamat mengarungi bahtera Hidup Baru... Semoga berlabuh di Pantai Bahagia...!!

TeRRoRRiZZ said...

alamak...pic pemandangan tu cam "misteri nusantara jer"

afayufu said...

gelap...heheehe