Monday, December 14, 2009

Bukan Omongan Kosong...

Hai, Blog!



Noticed tk? Newspaper tak jemu-jemu menghidangkan berita tentang kematian je.. takut... seram... seriau (betul ke ni?).... Kemalangan lah.. lemas lah.. tp yang paling ngeri kemalangan pengantin yang sempat jadi pengantin hanya untuk 3 jam tu... kesian teh.. hopefully dia tabah dan redha dengan ape yang terjadi... Dengan ape yang berlaku disekeliling kita, diharap dapat dijadikan ikhtibar dan teladan...
Lagi satu, selak je paper Kosmo pagi ni, 'Wanita mati ditikam remaja 16 tahun'... adui... page depan je dah title macam ni.. mmm...ape nak jadi erk... Malaysia ni... Di Kuala Perlis pula, budak perempuan 10 tahun maut ditindih kapcai bapa... Budak-budak, kalau ditegah sekali pun, mereka tetap nak try gak... Pendek kata, penat le parents nak bersuara... 'marah-marah sayang je'...

Saya tertarik perihal kes Remy a.k.a Adam (Nur Kasih) kena belasah... mmm... macam mana le tu boleh kena belasah ye.. Sakitnye.. Ape2 pun, diharap segala masalah boleh diselesaikan dengan cara baik... Yang penting, duduk semeja (bukan sekerusi) bincang baik2 dengan aman dan tenang...

Hopefully, esok paper memaparkan hidangan berita yang baik-baik hendaknya...
p/s: today i'm alone... office alone...huhuhuhu..

4 comments:

~AmyLiana8886~ said...

tu la baca paper ari takut rase..smua nyer pasal kematian..yg ada budak tu accident lepas akad nikah..ksiankan..

afayufu said...

takut... moga2 teh tabah...

fuzzypeach said...

cite ttg pengantin tu mmg menyayat hati...klu la kte berada di tmpat dia mampukah kte hadapi sumer tu?...bersyukur dgn pe yg kte ade...

afayufu said...

memang menyayat hati.. menyentuh sanubari...