Thursday, May 2, 2013

layan pix jele ye... Kursus scuba di Pulau Tinggi..


hehheehe...
sengih dulu.. sebab saya takut terlupe nak cerita..ahhahha boleh? Saya menghadiri kursus selam scuba di Pulau Tinggi pada 26- 30 Mac 2013 bersama rakan sekerja... best! (y) eh tu tanda bagus ye... :)

Mula-mula sekali, kami perlu beraksi di pool.. berjemaah le kami dgn alat-alat scuba tu.. adui.. memang berat le kan.. tapi saya dah pernah merasa semasa Julai 2011 di Pulau Tioman.. ada saya story.. cuba tengok..:) 

Kelakar tau... instructor asked me to wear that wetsuit..ahhaha saya pakai terbalik! ahhahha.. maklumle tk pernah pakaile katakan.. so tukar le.. adui payah.. ketat nak mampus.. hehehhee malu saya.. :p

Acara bermula macam-macam aksi leh lihat.. saya cuba membiasakan diri dengan regulator.. ops.. itu alat yg bersambung dgn tank.. kena bernafas melalui mulut sahaja.. jangan gunakan hidung.. boleh? itulah yang saya cuba buat.. huhuhu

Malam, kami bertolak ke Pulau Tinggi... pukul 6 pagi kami dah smpi di Jeti Tanjung Leman... pukul 8 pagi baru le boat smpi..huhuhu.. bawa kami ke pulau itu... :) sampai je sifu tk bagi muka.. katanye pukul 10.30 pagi semua berkumpul start class pertama.. pergh... layan....


Saya mmg kesuntukan masa.. boleh ke kiranya saya  post pix ni.. ehsan daripada sifu saya sifu shahrim, sifu fahmi, sifu uda, sifu wan n sifu syafiq... tanpa tunjuk ajar daripada mereka, siapalah saya... :)

tak tahu kenapa ... mmg kami nmpk ikan-ikan kecil ini berjemaah begini.... motif?

barisan sifu.. inilah barisan kita.. yg ikhlas berjuang... 

Cantik tak... 

Kapal yang setia membawa kami ke tengah laut...



ini pun sign for 'ok' di dalam laut ye... sila lihat jari saya... 

ini sign for 'ok'

TQ semua! tapi ni tk semua ada ni.. ramai tgh relax kt sebelah sana..

Hye nemo!

er er er...

saya budak baru belajar....

cantik pulak dorg ni amik pix ni...

Antara aktiviti di dalam laut ini...

Al-hamdulillah... 



tgk perut ni....












2 comments:

Mohd Fauzli said...

Mana beli erk wet suit yg suar kotak2 camtu... menarik.. hehehehe

Plan ur dive... dive ur plan...

afayufu said...

ahhaha.. dh lama le beli suar kotak-kotak tu... tk de dh dlm pasaran...;)