Wednesday, July 21, 2010

short story...

Hai, blog!
Pasa suatu hari.. nope.. semalam.. malam... Semalam teringin nak minum air kelapa tau.. tau tak, cari punye cari, kedai yang ke 5 kot baru ada.. tu pun tinggal satuuuuuuuu je... mmm.. dugaan tul.... Akhirnye dapat pun minum satu biji air kelapa.. masa kedai yg ke 3 tu dah rasa tak mau le.. nk balik le.. tapi agaknye ada semangat hang tuah kot.. carile smpi jumpa.. kedai mamak, kedai melayu... pelik tul.. time nak minum air kelapa muda tu, payah lak nk cari.. kalau tak, ada jele.... mmmm.. orang kata, minum air kelapa ni utk kasi licin kulit anak tu... hehehehehe.. semoga dapat bersalin normal dan sihat ye baby....
sekian, short story ini...
P/S: sila amalkan minum air kelapa ini selepas 6 bulan pregnant ye.. awal2 tk elok..tajam...

10 comments:

kodok hijau the ghost writer said...

yer ker? tak tahu lak pulak.. patut pon kodok kulit tak licin sebab mungkin mak kodok tak minum ayer kelapa masa mengandung.

afayufu said...

si kodok: ramai yg ckp dan terbukti.. esok2 kodok pun amalkan le.. tp kena amalkan selepas 6 bulan ke atas tau.. awal2 pregnant tk elok.. tajam org ckp.. ;)

NaNaJoe said...

syukur...
dpt gak merasakan kak ayu..
hehehe...
xde la kempunan baby tu~ :)

fiezah91 said...

huuu.. akhirnya dapat jugak ye walaupun dah berapa kedai x dpt.... heee..

afayufu said...

nanajoe: yup.. tk dele kempunan.. ;)

fiezah91: ikutkan dah give up.. tp teruskan gak.. semangat hang tuah..hehehe

BezBuddy said...

akak pregnant ke?hehe..congrats

afayufu said...

bezbuddy: iye dik.. dah 7 bulan ni.. lepas ni baby kena training puasa lak.. ramadhan...

aiDieNa said...

Ooohh.. Ayu pregnant rupernyer.. tahniah!! Bila due.. baby girl ke boy kat dalam tu.. dah scan?

afayufu said...

tqvm kak pah...iyele kak pah.. ni dah 7 bulan.. dah scan masa dkt2 6 bulan hari tu, tp baby menyorok.. surprise kot.. :) due? ha.. ni yg malu nk ckp ni.. 10.10.10 :)

yanie said...

chybee suka air kelapa jugak!!! sedap kan. rse sejuk je badan minum :)