Friday, July 16, 2010

UPSR dan PMR dimansuhkan???

Saya ingin meluahkan isi hati le ni..

Anda semua setuju ke UPSR dan PMR dimansuhkan?

Saya tidak setuju...
1. nanti budak2 main2.. tk sungguh2 study...

2. tk bestle.. nanti tk de semangat nk belajar le.. lawan2... dulu saya 5 sekawan berlumba2 nak dapatkan no. 1 dlm class...

3. biarle cikgu2 ada keje sikit..hehehe.. cikgukan pembakar lilin... ops....

4. lagi best if UPSR dan PMR.. :) if budak2 berhenti belajar.. bila org tanya 'ko dulu belajar smpi mana? jawabnye.. 'mmm.. smpi form 3 je.. ' tk dptle dia nk jawap smpi PMR...hehehehe....

5. lu pk le sendiri...

11 comments:

kodok hijau the ghost writer said...

hahaha.. macam awak dapat idea nak tulis macam tu?
biasalah tu ..bila tukar menteri pengajian baru mulalah ada exam lain lak.. ah pening ngan kerajaan sekarang ni.. pening ngan pak jib, pak din dan mak mah ..ah pening

De'din said...

dedin pown x setuju kalo upsr dan pmr dihapuskan..
nnti persaingan akan kurang..
student x kan berlumba2 untuk dapat yg terbaik...

btw, i was following u

afayufu said...

si kodok hijau: tule pening le gak ni.. dgn mcm2 isu lagi.. ape le nk jadi Malaysia ni...

di de'din: persaingan yang sihat lebih bagus kan... tqvm de'din...

iqbalsyarie said...

hahaha...nasib bek saya dah abes sekolah,takde la jadi 'mangsa' politik
Post baru:Ini membuatkan kita berfikir?

afayufu said...

iqbal.. saya pun dah lama abis sekolah.. :)

ice♥ice said...

mmg xstuju langsung..takkan la nati form 5 baru nak ade exam besar..sure preparationnya terok sbb xbiasa exam besar..rezuk pn terok. klu ade upsr n pmr, bolehlah dedahkan care2 untk mhadapi exam dari kecil..pastu boleh dperbaiki dari semasa ke semasa..ni klu ade spm je..sure da terlambat bagi diorg..kesiannlah..

byk kburukann diorg buat mcm ni..takkan la sebab ekonomi negara takberapa stabil pelajar2 y nk mnuntut ilmu ni jd mangsa..nak jimat rm untk kertas exam..bsiswa pun kena potong..tak patot buat macam ni sedangkan ilmu tu martabat paling tinggi dalam isLam..

*erk sory ayafufu..terbuat entry pendek plak kt cni..geram sgt..hee

afayufu said...

tk pe.. it's ok.. belajar lah smpi ke negara china! ;)

ASaDa RyutaRo said...

sangat tak setuju kalau mansuh upsr n pmr.. klu takde upsr, takdenya dak2 nak study sungguh2.. maen je la nti nya..

wlupun menjimatkan kertas utk exam, tp mengurangkan semangat berkobar2 para student.. err..

afayufu said...

asada.. betul tu.. nanti budak2 ni belajar main2 je... bila ada target mcm UPSR tu okle sikit.. ada target yg leh dicapai.. mcm pencapaian setiap tahun le gak.. tk kan nk duk di takuk yg lama je kan....

fndrocka said...

aku tak setuju bai..kalau mansuh kan salah satu tu aku boleh consider lagi

afayufu said...

yup.. saya pun tk setuju..