Friday, April 12, 2013

Menawan Puncak Bukit Tabur West.. ha??? lagi sekali???

Bengang tk je rasa baca tajuk kat atas tu kan..hahhahha orang kata, tk pe, biar kita panjat banyak kali tempat yang sama... tak de masalah....hehehhe.. tapi nak dipendekkan cerita, masa new year saya panjat Tabur West tu, memangle sampai puncak.. tapi turun bukan di sebelah sana.. turun di tempat yang sama saya naik.. so memang mencabar le gak kan... Kali ini kami turun di tempat yang berlainan... bukan dari tempat kami datang.. :)

Saya menawan Tabur West bersama rakan-rakan Mysihat... sihat kan mereka? ehhehe



Ramai lagi ni.. termasuk jurufoto ni..saya terlewat sebenarnye sebab adale amik budak tu.. sebab kereta dia problem.. pas tu leh lak terlupe kasut erk... so kami kejar le mereka yang lain tu.. akhirnye jumpa jua di atas.. saya pun dah lupe kat celah mana tajuk tu.. ehhehhe maafkan saya.. maklumle terperam benda ni lama..

Kami meneruskan perjalanan ke puncak.. best gile.. banyak je yg lawak.. adale group minah saleh ni.. ape lagi.. semua kuar taring le kan.. tolong-menolong amalan muliale katakan... ayat popular sekarang : 'puuuiiiih!!' hahhaha.. jgn terasa ye.. ni lawak jer.. :p 

Kelakar.. adale orang tu kata: eh orang kampung aku tu... jap aku nk gi tolong.. nak tanya khabar..ahhahha!


ini salah satu tempat yang kita perlu climb turun.. hati-hati ye.. tangan dan kaki perlu kuat.. jika tidak, faham-faham sajale.. terjatuh ke bawah.. bukan terjatuh ke atas... :)
Lokasi ini kiranya dah lepas puncak.. nak turun bawah.. kaki tak leh stop masa turun..ahhahha laluan itu dinamakan lalu ladang.. mmmm memang non-stop... laju je kaki ni melangkah...bila dh sampai bawah, lega!
meh le panjat... peluh kuar best!  masa ni masih lagi proses menuju ke puncak... :)
tak terkata....

jenuh memanjat batu-batu itu... saya tak sangka saya buat semua ni ehheehehe.. tp best gile! nak lagi!

Keseronokan memanjat tu tak tergambar le rasanye... bagi mereka yang rasa je tau.. syukur  Al-hamdulillah tiada kecederaan dilaporkan pada hari itu.. kawan-kawan sila enjoy pix ye...:)







2 comments:

Mohd Fauzli said...

Tahniah.. Tahniah... Kalau gi musim durian, lalu ladang tu leh mintak durian ngan tuan kebun..

afayufu said...

boleh ke..hahhaha..