Friday, April 5, 2013

Triple Awesome di Sungai Pisang - Abseiling, Repelling and Flying fox

Baca tajuk di atas je dah teruja.. sangat mengujakan... 1st time beraksi.... pada 23 Feb 2013 di Sungai Pisang.. tp saya repeat pada Mac lepas - just abseiling... Pada mereka yang tidak tahu di mana lokasi Sungai Pisang, Sungai Pisang ni memang kena hiking.. agak ke dalam dari Karak highway tu... saya pun tk sure le nak story macam mana.. tp kena hiking.. best!

Hilang stress bila dpt buat semua tu..hahhaha sorry tak de masa nak cerita panjang ni.. make it short.. sila le enjoy tgk pix ni ye... semua ni ehsan mereka yang hadir.. awesome!!!! 

Saya sampai je mereka yang budak² teknikal tu dah siap pasang tali dan yang sewaktu dengannya... saya datang bawa badan, beg baju etc, food skit..jadile kan... 

sesi taklimat bermula.. sedikit exercise.. bacaan doa selamat... dan start!

ini le flying fox style superman.. tp ni superwomen ye... 

nice right? barulah saya tau kewujudan sungai pisang.. b4 this tk tahu...huhuhu 
ini kak mark.. mmg best le kepala kak mark.. flying fox best!
ini le terowong yang perlu kita tempuh.. hiking smpi ke sini le.. tapi depan lagi ye.. belum sampai ni...

ini repelling.. boleh buat dua aksi.. satu begini, menjunamkan kepala sendiri.. satu lagi junam kaki dulu baru kepala.. saya tk berapa berani nk junamkan kepala.. so kaki le.. :)


abseiling.. saya berulang kali buat aksi ni...hehehhee.. kaki ayam je babe.. sebab tak de kasut yang sesuai... memang batu situ licin.. tapi hadap je.. :)


ini aksi melepaskan ikatan utk repelling .. menjunamkan diri ke bawah...

abseiling secara duet... don't worry ada yang menunggu di bawah...

saya dan bel... baik orgnye... ce teka berapa umur kami hahhahahha :p yang di belakang tu sesi masak-memasak masterchef ye... versi hutan....

yeay.... sebelum acara bermula.. bergambar itu wajib!



inile aksi saya flying fox.. siap delivery food ok... kena bagi roti kepada mereka yang di seberang tu.. kebuluran.. masa saya flying fox style superman lak, kena delivery nasi lemak.. adui.. muatan masih ok....

Ok, itu sahaja untuk kali ini.. masa amat mencemburui saya... oo lupe.. ini program mysihat.. mari panjat, riadah dan sihat.. best! :)  oo lupe.. ada video saya style flying fox superman.. tp tk dpt nak uplaod now.. nanti ye.. :)

Sekian, terima kasih!


5 comments:

el said...

best giler lah ayuuu
teruja lak tgk..teringin nak wat xtvt mcm ni...adoiii bila la dpt buat ni..ni lau laki el tgk pun dia pun nak gakkkk..lg2 flying fox tu teringin sgtt..msok terowong wohhhhh bestnyeeeeee

mamapp said...

cayalah ayu bileh tahan lasak gak ibu gojes ni hii

afayufu said...

mmg best tau el n mamapp..ehhehe if nk, leh je deal dgn tokey ni... pm ayu ye...ehhehe eh pm? ehheheh email pun ok gak.. ehhehehe

Mohd Fauzli said...

Besytnya... camner nak join ni erk..?

afayufu said...

ni program under persatuan pendaki kuala lumpur... disponsor oleh Mysihat... ada dlm fb... ce tgk.. nk join boleh.. tp now dh abis.. coz program ni hanya 3 bulan je.. n ada every year.. :) nk join leh jer...